Piletina s indijskim oraščićima (Kung Pao) by Martha Stewart

Kuhanje ovog popularnog kineskog jela kod kuće izvrsna je opcija jer možete kontrolirati sastojke, što znači da ćete jesti zdravije i kvalitetnije namirnice, a okus će biti još i bolji.

Piletina s indijskim oraščićima (Kung Pao) by Martha Stewart Izvor slike: 123RF

00:30

Sastojci:

Priprema

  1. Otkoštenu piletinu bez kožice narežite na kockice. Stavite ju u posudu i pospite kukuruznim škrobom. Dodajte sol i papar i dobro izmiješajte. Dok pripremate piletinu, prepecite indijske oraščiće na tavi.
  2. U tavi na srednjoj temperaturi zagrijte 1 žlicu ulja. Stavite polovinu piletine i pecite 3 minute, dok ne porumeni. Prebacite na tanjur.
  3. Na vatri zagrijte drugu žlicu ulja i dodajte ostatak piletine, dodajte pola nasjeckanog mladog luka i sitno nasjeckani češnjak. Pecite sve 3 minute, dok piletina ne porumeni.
  4. Nakon 3 minute vratite piletinu u tavu. Zatim dodajte rižin ocat i sva skupa kuhajte dok ocat ne ispari.
  5. U tavu dodajte Hoisin umak i 2 dl vode. Kuhajte 1-2 minute dok piletina ne omekša. Maknite s vatre i dodajte ostatak mladog luka i prepečene indijske oraščiće. Poslužite toplo s rižom ili drugim prilogom po želji.

Ostali recepti

Fino pečena piletina
Carski pileći sendvič
Puding od banana
Bruschetta s povrćem
Muffini s orasima i đumbirom (prehrana za krvnu grupu AB)
Smoothie od borovnica, banane i avokada
Nice cream od banane i maslaca od kikirikija
Salata od banane, oraha i slanine
© 2024 Zdravi recepti