Piletina s indijskim oraščićima (Kung Pao) by Martha Stewart
Kuhanje ovog popularnog kineskog jela kod kuće izvrsna je opcija jer možete kontrolirati sastojke, što znači da ćete jesti zdravije i kvalitetnije namirnice, a okus će biti još i bolji.
2 žlice šafranovog ulja (ili nekog drugog biljnog ulja)
nekoliko komada mladog luka
3 žlice Hoisin umaka (kineski umak od slatkog krumpira, soje i sjemena sezama)
prstohvat soli
prstohvat papra
Priprema
Otkoštenu piletinu bez kožice narežite na kockice. Stavite ju u posudu i pospite kukuruznim škrobom. Dodajte sol i papar i dobro izmiješajte. Dok pripremate piletinu, prepecite indijske oraščiće na tavi.
U tavi na srednjoj temperaturi zagrijte 1 žlicu ulja. Stavite polovinu piletine i pecite 3 minute, dok ne porumeni. Prebacite na tanjur.
Na vatri zagrijte drugu žlicu ulja i dodajte ostatak piletine, dodajte pola nasjeckanog mladog luka i sitno nasjeckani češnjak. Pecite sve 3 minute, dok piletina ne porumeni.
Nakon 3 minute vratite piletinu u tavu. Zatim dodajte rižin ocat i sva skupa kuhajte dok ocat ne ispari.
U tavu dodajte Hoisin umak i 2 dl vode. Kuhajte 1-2 minute dok piletina ne omekša. Maknite s vatre i dodajte ostatak mladog luka i prepečene indijske oraščiće. Poslužite toplo s rižom ili drugim prilogom po želji.