Piletina s artičokama i pancetom

Artičoke su odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K i folne kiseline.

Piletina s artičokama i pancetom

00:45

Sastojci:

Priprema

Piletinu nasjeckajte na veće komade. U zdjeli pomiješajte limunov sok, sol i papar. Smjesom prelijte piletinu i pustite da stoji oko 30 minuta.

Umutite brašno i temeljac. Zagrijte ulje, dodajte piletinu u tavu i dinstajte oko 5 minuta. Izvadite piletinu iz tave i pustite da stoji sa strane.

Smanjite vatru, dodajte luk i dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Smanjite vatru, dodajte pancetu, luk i ružmarin i kuhajte 2 do 3 minute. Dodajte vino i kuhajte dok tekućina potpuno ne ispari. Dodajte temeljac i pustite da proključa. Dodajte artičoke i kuhajte oko 2 minute. Dodajte piletinu i peršin i kuhajte oko 5 minuta. Poslužite uz rižu ili tjesteninu.

Ostali recepti

Kruh od mrkve i banane
Brioši
Salata od tune, slanutka i brokule
Salata od naranče, jabuke i špinata
Smoothie od grejpa, naranče i limuna
Sirup koji čisti sluz iz pluća
Umak od brusnica
Paprene kruške i slatke borovnice
© 2022 Zdravi recepti