Artičoke su odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K i folne kiseline.
Sastojci:
Piletinu nasjeckajte na veće komade. U zdjeli pomiješajte limunov sok, sol i papar. Smjesom prelijte piletinu i pustite da stoji oko 30 minuta.
Umutite brašno i temeljac. Zagrijte ulje, dodajte piletinu u tavu i dinstajte oko 5 minuta. Izvadite piletinu iz tave i pustite da stoji sa strane.
Smanjite vatru, dodajte luk i dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Smanjite vatru, dodajte pancetu, luk i ružmarin i kuhajte 2 do 3 minute. Dodajte vino i kuhajte dok tekućina potpuno ne ispari. Dodajte temeljac i pustite da proključa. Dodajte artičoke i kuhajte oko 2 minute. Dodajte piletinu i peršin i kuhajte oko 5 minuta. Poslužite uz rižu ili tjesteninu.