Piletina na toskanski način

Okus Toskane na vašem stolu.

Piletina na toskanski način

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi i pecite piletinu dok ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite piletinu i držite ju na toplom. Dodajte luk i crvenu papriku u tavu i lagano pirjajte dok omekša, ali da ne dobije boju. Umiješajte i češnjak i popecite na dodatnu minutu.

Dodajte piletinu, rajčicu, vino i origano. Dobro začinite sa solju i paprom, dovedite sve do vrenja, a zatim čvrsto poklopite tavu.

Smanjite vatru i lagano kuhajte, povremeno miješajući, na 30-35 minuta, sve dok piletina ne omekša, a sokovi nestanu.

Umiješajte grah u smjesu piletine i krčkajte na još 5 minuta, taman dok se zagrije. Poprskajte s krušnim mrvicama i zapecite sve dok ne dobije zlatno smeđu boju. Ako imate gril, možete i na njemu zapeći.

Ostali recepti

Parfait od jogurta
Brza jutarnja tortilja
Svinjski kotleti s medom i ružmarinom
Smoothie s ananasom i medom
Zobene pahuljice s jagodama i chia sjemenkama
Goveđi tacosi
Rolada od palačinke s lososom po receptu Jamie Olivera
Tuna u korici od sezama
© 2024 Zdravi recepti