Piletina na toskanski način

Okus Toskane na vašem stolu.

Piletina na toskanski način

01:30

Sastojci:

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi i pecite piletinu dok ne dobije zlatno smeđu boju. Izvadite piletinu i držite ju na toplom. Dodajte luk i crvenu papriku u tavu i lagano pirjajte dok omekša, ali da ne dobije boju. Umiješajte i češnjak i popecite na dodatnu minutu.

Dodajte piletinu, rajčicu, vino i origano. Dobro začinite sa solju i paprom, dovedite sve do vrenja, a zatim čvrsto poklopite tavu.

Smanjite vatru i lagano kuhajte, povremeno miješajući, na 30-35 minuta, sve dok piletina ne omekša, a sokovi nestanu.

Umiješajte grah u smjesu piletine i krčkajte na još 5 minuta, taman dok se zagrije. Poprskajte s krušnim mrvicama i zapecite sve dok ne dobije zlatno smeđu boju. Ako imate gril, možete i na njemu zapeći.

Ostali recepti

Niskokalorični tiramisu za zdravo osvježenje!
Salata od mrkve
Juha od rajčice i češnjaka
Smoothie od cimeta i zobi
Džem od ananasa i chia sjemenki
Kremasti smoothie od naranče
Lazanje od piletine (prehrana za krvnu grupu A)
Kolač sa čokoladnom glazurom
© 2024 Zdravi recepti