Piletina na kineski s indijskim oraščićima

Svi ljubitelji kineske kuhinje moraju isprobati ovaj ukusan recept za piletinu s rezancima i indijskim oraščićima!

Piletina na kineski s indijskim oraščićima Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema piletine na kineski

1. Stavite piletinu u zdjelu te dodajte češnjak, umak od soje i kukuruzno brašno. Sve miješajte dok se piletina dobro ne obloži, a zatim poklopite s folijom i stavite u frižider na 30 minuta.

2. U međuvremenu, dovedite posudu vode do vrenja i dodajte rezance. Isključite vatru i ostavite da odstoji 5 minuta. Ocijedite dobro. Stavite sa strane.

3. Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na jakoj vatri. Dodajte ohlađenu piletinu i sve sokove iz marinade.

4. Pržite miješajući na 3-4 minute, taman dok dobijete zlatno smeđu boju. Dodajte indijske oraščiće i mladi luk te nastavite pržiti miješajući još 2-3 minute.

5. Dodajte ocijeđene rezance te sve skupa pržite još 2 minute.

6. Dobro promiješajte rezance i odmah poslužite.

Ostali recepti

Smoothie od jabuke i banane
Salata od tjestenine i šparoga
Čokoladna torta
Rižoto s patlidžanima
Calzone sa šunkom, rajčicom i ricottom
Riža s limunom
Antioksidativna salata od piletine
Pileća prsa s bademima
© 2024 Zdravi recepti