Pileći ražnjići s ananasom i jagodama u limunskoj marinadi

Egzotični recept za vruće ljetne dane.

Pileći ražnjići s ananasom i jagodama u limunskoj marinadi

01:30

Sastojci:

Priprema

U plitkoj zdjelici pomiješajte sok od limuna, sok od ananasa iz konzerve, sol, papar i 1 žličicu cimeta. Pomiješajte dobro. Dodajte kockice piletine i marinirajte na 1 sat u hladnjaku.

Ako želite, možete malo i začiniti svoju marinadu za piletinu tako da dodate mljevene ljute paprike. Naravno nemojte pretjerivati da vam ljutina ne preuzme okus kod kasnijeg stapanja s voćnim okusima.

Zagrijte roštilj na srednje jaku toplinu.

U maloj zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac, 1 žličicu cimeta, smeđi šećer i muškatni oraščić.

Lagano nauljite rešetke roštilja. Koristeći metalne ili drvene štapiće za ražnjiće, naslažite red piletine, ananasa i jagode na svaki štapić (oko 4 - 6 komada svake stavke po jednom štapiću).

S četkom nanesite smjesu maslaca na ražnjiće, a zatim ih bacite na roštilj i pecite sa svih strana dok se piletina ne ispeče, a jagode ne počnu cvrčati. Prosječno vrijeme je oko 8-10 minuta.

Ostali recepti

Salata od piletine i tjestenine
Maslac od badema, vanilije i cimeta
Povrtni curry
Tofu s povrćem i rižom
Zobene pahuljice s limunom i chia sjemenkama
Losos u umaku od trešanja
Čokoladna simfonija
Vruća čokolada sa đumbirom i mentom
© 2024 Zdravi recepti