Pileće pljeskavice s đumbirom

Mljevenu piletinu začinite azijskim okusima i poslužite uz tjesteninu.

Pileće pljeskavice s đumbirom

00:25

Sastojci:

Priprema

Stavite češnjak, đumbir i mladi luk u blender i dobro izmiješajte. Dodajte piletinu, korijander, riblji umak i začine. Još jednom dobro izmiješajte. Oblikujte 12 pljeskavica.

Napunite lonac vodom i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

U međuvremenu, zagrijte 2 žlice ulja i pržite pljeskavice 4 minute sa svake strane. Izvadite ih iz tave i zamotajte u aluminijsku foliju.

Ocijedite rezance.

Zagrijte preostalo ulje u tavi i dodajte povrće. Pirjajte na jakoj vatri 2 do 3 minute, a zatim dodajte rezance i umak od soje. Dobro promiješajte i pržite nekoliko minuta.

Pileće pljeskavice poslužite uz vruće rezance i slatko ljuti umak.

Energetska vrijednost:

566

Ostali recepti

Salata od cvjetače, oraha i češnjaka
Kajgana s tikvicama i mozzarellom
Smoothie od naranče i mrkve s chia sjemenkama
Torta od meda i badema
Smoothie od mrkve i cimeta
Kroasani sa čokoladom i lješnjacima
Božićni kanapei od marelice
Parfe od mrkve
© 2022 Zdravi recepti