Pileće pljeskavice s đumbirom

Mljevenu piletinu začinite azijskim okusima i poslužite uz tjesteninu.

Pileće pljeskavice s đumbirom

00:25

Sastojci:

Priprema

Stavite češnjak, đumbir i mladi luk u blender i dobro izmiješajte. Dodajte piletinu, korijander, riblji umak i začine. Još jednom dobro izmiješajte. Oblikujte 12 pljeskavica.

Napunite lonac vodom i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

U međuvremenu, zagrijte 2 žlice ulja i pržite pljeskavice 4 minute sa svake strane. Izvadite ih iz tave i zamotajte u aluminijsku foliju.

Ocijedite rezance.

Zagrijte preostalo ulje u tavi i dodajte povrće. Pirjajte na jakoj vatri 2 do 3 minute, a zatim dodajte rezance i umak od soje. Dobro promiješajte i pržite nekoliko minuta.

Pileće pljeskavice poslužite uz vruće rezance i slatko ljuti umak.

Energetska vrijednost:

566

Ostali recepti

Juha od bijelog graha
Grill burger od crnog graha
Pikantni meksički omlet
Odrezak od cvjetače
Salata s tunom (Sonoma dijeta)
Quesadillas s muškatnom tikvom
Slasni zalogaji s dimljenim lososom
Marmelada od klementina
© 2024 Zdravi recepti