Pileća prsa sa šampinjonima i aceto balsamicom

Začinite piletinu s aceto balsamicom.

Pileća prsa sa šampinjonima i aceto balsamicom

00:50

Sastojci:

Priprema

Razrežite pileća prsa na pola po dužini.

Začinite brašno s paprom i uvaljajte piletinu u smjesu. Otresite višak brašna.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i pecite pileća prsa na 4 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju na jednoj strani. Dodajte češnjak, okrenite piletinu i nastavite peći na oko minutu.

Dodajte gljive i nastavite peći na 7 minuta, a zatim dodajte ocat i temeljac. Čvrsto poklopite, smanjite vatru na laganu jačinu i pecite na još desetak minuta, povremeno okrečući piletinu.

Prenesite piletinu na zagrijani tanjur za posluživanje i stavite na stranu na toplo mjesto. Ostavite umak s gljivama neka se kuha, nepokriven, na srednje jakoj vatri na oko 6 minuta.

Maknite tavu s vatre, prelijte umak preko piletine i poslužite odmah.

Ostali recepti

Okruglice od quinoe i puretine
Smoothie od rajčice za mršavljenje
Božićna torta od mrkve i oraha
Ukusna juha bez glutena, pogodna za dijabetičare
Salata od piletine, špinata i jagoda
Začinjena juha od borovnica
Čokoladna torta
Juha od repe i jabuka
© 2024 Zdravi recepti