Začinite piletinu s aceto balsamicom.
Sastojci:
Razrežite pileća prsa na pola po dužini.
Začinite brašno s paprom i uvaljajte piletinu u smjesu. Otresite višak brašna.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i pecite pileća prsa na 4 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju na jednoj strani. Dodajte češnjak, okrenite piletinu i nastavite peći na oko minutu.
Dodajte gljive i nastavite peći na 7 minuta, a zatim dodajte ocat i temeljac. Čvrsto poklopite, smanjite vatru na laganu jačinu i pecite na još desetak minuta, povremeno okrečući piletinu.
Prenesite piletinu na zagrijani tanjur za posluživanje i stavite na stranu na toplo mjesto. Ostavite umak s gljivama neka se kuha, nepokriven, na srednje jakoj vatri na oko 6 minuta.
Maknite tavu s vatre, prelijte umak preko piletine i poslužite odmah.