Pileća prsa s povrćem i češnjakom

Ukusna piletina sa špinatom i rajčicama.

Pileća prsa s povrćem i češnjakom

02:15

Sastojci:

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200°C. Češnjak zamotajte u foliju i pecite 40 minuta. Kada se ohladi, zgnječite ga i pomiješajte s 1 žličicom maslaca, limunovog soka i bosiljkom. Miješajte dok ne dobijete pire.

U pilećim prsima po dužini napravite rez kako bi dobili džep. U njega stavite pire od češnjaka. Skuhajte špinat. Nasjeckanu šunku kratko popržite na tavi. Dodajte temeljac, kuhani špinat i bosiljak. Kuhajte bez poklopca 5 minuta. Dodajte kruh izrezan na kockice i promiješajte. Smjesu stavite u vatrostalnu zdjelu i na nju stavite pileća prsa. Premažite ih maslacem i posolite. Dodajte nasjeckani luk. Pokrijte folijom i pecite 40 minuta. Maknite foliju i pecite još 40 minuta. Dodajte cherry rajčice i pecite 10 minuta.

Ostali recepti

Francuski banana split tost
Varivo od graška i ječma s feta sirom
Antioksidativna salata od piletine
Gulaš od svinjetine
Čokoladni kolač s bananama
Zapečeni losos s rajčicama i maslinama
Salata od brokule i češnjaka
Sirove jesenske okruglice
© 2024 Zdravi recepti