Pileća prsa s limunom i začinskim biljem

Ukusno jelo za 2 osobe.

Pileća prsa s limunom i začinskim biljem

00:30

Sastojci:

Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 200 °C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Zagrijte 2 žlice ulja na tavi. Stavite piletinu u tavu i pecite sa svake strane po 2 minute. Dok se piletina peče, pomiješajte u blenderu preostale 4 žličice maslinovog ulja, zajedno s limunovim sokom, koricom i začinskim biljem. Dobro izmiksajte, dok smjesa ne postane glatka.

Piletinu stavite na lim za pečenje i pecite u pećnici oko 8 minuta. Izvadite piletinu iz pećnice i stavite na tanjur i začinite solju i paprom po želji. Ulijte vino u tavu u kojoj se pekla piletina, dodajte smjesu sa začinskim biljem i kuhajte dok ne proključa. Prelijte umak preko piletine i poslužite odmah.

 

Energetska vrijednost:

377

Nutritivne vrijednosti:

Kalorije 376,8
Masti 24,1g
Kolesterol 68,4mg
Natrij 164mg
Ugljikohidrati 5g
Proteini 28g

 

Ostali recepti

Kolačići od banane, borovnica i zobenih pahuljica
Rižoto s patlidžanima
Piletina sa češnjakom
Domaći ricotta sir
Lava cake za obožavatelje slatkog
Sladoled od ananasa i manga
Smoothie od višanja i čokolade
Sladoled od pistacija
© 2022 Zdravi recepti