Ukusan recept za četiri osobe.
Sastojci:
Pomiješajte jabuke, sir i krušne mrvice. Stavite sve na stranu.
Spljoštite pileća prsa između masnog papira za pečenje na ispod centimetar debljine. Podijelite jabučnu mješavinu između pilećih prsa, a zatim zarolajte meso. Osigurajte sve sa čačkalicama.
Rastopiti maslac ili margarin u tavi na srednjoj toplini. Popecite punjena pileća prsa dok ne dobiju boju.
Dodajte vino i ¼ šalice vode. Poklopite i kuhajte 15 do 20 minuta, ili dok piletina više ne bude ružičasta.
Prenesite piletinu na pladanj za posluživanje. Pomiješajte 1 žličicu vode i gustin, a zatim to umiješajte u preostale sokove u tavi.
Kuhajte i dobro miješajte dok se ne zgusne. Prelijte umak preko piletine i ukrasite peršinom.
Poslužite vruće.