Pileća prsa punjena gorgonzolom

Ukusna piletina koja se topi u ustima. 

Pileća prsa punjena gorgonzolom

00:45

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte 1/4 šalice suhih šljiva, gorgonzolu, krušne mrvice i 1/2 žličice majčine dušice. Prorežite svaki file te ih ravnomjerno napunite smjesom. Upotrijebite čačkalice kako bi pileća prsa zatvorili. Pospite solju i paprom po želji.

Zagrijte 1 žlicu ulja u tavu na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu oko 4 minute sa svake strane. Piletinu premjestite na tanjur.

Stavite preostalu žlicu ulja, dodajte luk i preostalu 1/2 žličice majčine dušice te kuhajte oko 1 minutu. Dodajte vino i preostalu 1/4 šalice suhih šljiva. Smanjite vatru i kuhajte oko 2 minute.

Pomiješajte pileći temeljac i brašno te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Smjesu dodajte u tavu i kuhajte oko 2 minute. Smanjite vatru i vratite piletinu. Pokrijte i kuhajte 3 do 5 minuta. Izvadite čačkalice, piletinu narežite, stavite na tanjur i prelijte umakom.

Energetska vrijednost:

318

Nutritivne vrijednosti:

Kalorije 318
Ugljikohidrati 21g
Masti 9g
Proteini 31g
Kolesterol 75mg
Kalij 492mg
Natrij 541mg

Ostali recepti

Muffini od badema i banana
Tofu u umaku od sezama
Salata od rukole, feta sira i šipka
Sok od jabuke, cikle i mrkve
Zobene pahuljice sa chia sjemenkama i borovnicama
Lazanje u tavi
Juha od slanutka i limuna
Kolač od naranče i oraha
© 2024 Zdravi recepti