Ukusna piletina koja se topi u ustima.
Sastojci:
Pomiješajte 1/4 šalice suhih šljiva, gorgonzolu, krušne mrvice i 1/2 žličice majčine dušice. Prorežite svaki file te ih ravnomjerno napunite smjesom. Upotrijebite čačkalice kako bi pileća prsa zatvorili. Pospite solju i paprom po želji.
Zagrijte 1 žlicu ulja u tavu na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu oko 4 minute sa svake strane. Piletinu premjestite na tanjur.
Stavite preostalu žlicu ulja, dodajte luk i preostalu 1/2 žličice majčine dušice te kuhajte oko 1 minutu. Dodajte vino i preostalu 1/4 šalice suhih šljiva. Smanjite vatru i kuhajte oko 2 minute.
Pomiješajte pileći temeljac i brašno te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Smjesu dodajte u tavu i kuhajte oko 2 minute. Smanjite vatru i vratite piletinu. Pokrijte i kuhajte 3 do 5 minuta. Izvadite čačkalice, piletinu narežite, stavite na tanjur i prelijte umakom.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
Kalorije 318
Ugljikohidrati 21g
Masti 9g
Proteini 31g
Kolesterol 75mg
Kalij 492mg
Natrij 541mg