Pileća krilca s umakom od senfa i meda

Hrskava i sočna pileća krilca možete pripremiti u ljutoj ili blagoj verziji. Vjerujte, obje će vas oduševiti.

Pileća krilca s umakom od senfa i meda

01:00

Sastojci:

Priprema

1. Uključite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva.

2. Uklonite višak tekućine s piletine pomoću papirnatog ručnika

3. U veću zdjelu stavite piletinu, dodajte ulje, sol i papar te sve dobro promiješajte.

4. Na lim s rešetkom ravnomjerno poredajte piletinu.

5. Pecite piletinu 45-50 minuta, odnosno dok kožica ne postane hrskava.

6. Dok je piletina u pećnici pripremite umak. U zdjelicu stavite senf, med, ocat i ljuti umak (ako ga koristite). Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete kremasti umak.

7. Izvadite piletinu iz pećnice i svaki komad pažljivo umočite u pripremljeni umak. Vratite piletinu nazad u pećnicu i pecite još 10 minuta.

Ostali recepti

Focaccia s crnim maslinama
Zapečene breskve s kupinama
Pileća prsa sa đumbirom
Zapečeni šampinjoni (South beach dijeta)
Smoothie od borovnica, naranče i jogurta
Jednostavni sladoled od jagoda i lubenice
Knedle sa šljivama
Voćni omlet
© 2022 Zdravi recepti