Pile sauvignon od gljiva i pita

Ovakav ručak mami osmjehe na licima.

Pile sauvignon od gljiva i pita

00:45

Sastojci:

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite luk i poriluk u tavu sa 125 ml juhe.

2. Zavrite, pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta, tada otkrijte i kuhajte sve dok juha ne ishlapi i povrće ne omekša.

3. Piletinu narežite na male kockice. Dodajte ju u tavu s preostalom juhom, vinom i lovorovim listom. Pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta. Dodajte gljive i nastavite lagano kuhati još 5 minuta.

4. Izmiješajte brašno sa 3 žlice hladne vode. Umiješajte u tavu i prokuhajte, miješajući svo vrijeme dok se umak ne zgusne.

5. Umiješajte tarkanj u umak i začinite solju i paprom.

6. Izvadite lovorov list i sve presipajte u vatrostalnu zdjelu.

7. Lagano prijeđite kistom i uljem po listu tijesta. Zgužvajte ga i stavite na nadjev. Postupak ponovite s ostalim listovima tijesta. Pospite sjemenkama sezama.

8. Pecite pitu na srednjoj polici u pećnici oko 20 minuta sve dok tijesto ne postane zlatne boje i hrskavo. Ukrasite s listom peršina. Poslužite sa sezonskim povrćem.

Ostali recepti

Kajgana s potočarkom i mozzarellom
Zeleni smoothie od brokule
Miso juha (prehrana za krvnu grupu A)
Janjetina sa svježim kupusom i krumpirom
Paprena pileća tjestenina
Začinjena piletina s tjesteninom
Piletina na španjolski
Riža s kozicama
© 2022 Zdravi recepti