Ovakav ručak mami osmjehe na licima.
Sastojci:
1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Stavite luk i poriluk u tavu sa 125 ml juhe.
2. Zavrite, pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta, tada otkrijte i kuhajte sve dok juha ne ishlapi i povrće ne omekša.
3. Piletinu narežite na male kockice. Dodajte ju u tavu s preostalom juhom, vinom i lovorovim listom. Pokrijte i lagano kuhajte 5 minuta. Dodajte gljive i nastavite lagano kuhati još 5 minuta.
4. Izmiješajte brašno sa 3 žlice hladne vode. Umiješajte u tavu i prokuhajte, miješajući svo vrijeme dok se umak ne zgusne.
5. Umiješajte tarkanj u umak i začinite solju i paprom.
6. Izvadite lovorov list i sve presipajte u vatrostalnu zdjelu.
7. Lagano prijeđite kistom i uljem po listu tijesta. Zgužvajte ga i stavite na nadjev. Postupak ponovite s ostalim listovima tijesta. Pospite sjemenkama sezama.
8. Pecite pitu na srednjoj polici u pećnici oko 20 minuta sve dok tijesto ne postane zlatne boje i hrskavo. Ukrasite s listom peršina. Poslužite sa sezonskim povrćem.