Pilav s piletinom i povrćem

Brzo i jednostavno jelo

Pilav s piletinom i povrćem

00:40

Sastojci:

Sastojci (za 4 osobe)

Priprema:

  1. Pileći file narežite na tanje kockice, pa ispecite na malo zagrijanog maslinovog ulja (sa svake strane cca 3 min.). Pečene komadiće piletine izvadite iz tave.
  2. Na istom ulju kratko prepržite sitno kosani luk, oguljenu i na kockice narezanu tikvicu, te protisnuti češanj češnjaka. Dodajte rajčicu narezanu na sitne kockice i rižu, te zalijte juhom koju ste prethodno pripremili od kokošje kocke i vode. Sve dobro izmiješajte.
  3. Kad zakipi, smanjite vatru, poklopite i kuhajte cca 5 minuta. Umiješajte pečene komade piletine i smrznuti grašak, poklopite i kuhajte još 5 minuta ili dok sva tekućina ne ishlapi.
  4. Lagano promiješajte, maknite s vatre i ostavite poklopljeno cca 5 minuta prije posluživanja.

 

Ostali recepti

Sok od kupusa
Tropska torta
Šareni ljetni ražnjići
Energetske pločice od cimeta i brusnica
Kolačići od naranče i meda
Fine kocke s komadićima čokolade
Tost od breskve i piletine
Čokoladni muffini
© 2024 Zdravi recepti