Pikantni pileći ražnjići i mango tabbouleh

Nemojte propustiti priliku da začinite svaku roštiljadu

Pikantni pileći ražnjići i mango tabbouleh

01:10

Sastojci:

Mango tabbouleh

Priprema:

1. Ako koristite drvene štapiće, umočite ih u hladnu vodu najmanje 30 minuta. (Tako neće izgorjeti za vrijeme pečenja)

2. Razrežite piletinu na deblje rezance i stavite ih u plitku posudu.

3. Zajedno izmiješajte jogurt, češnjak, chilli papriku, kurkumu, limunovu koricu i sok. Prelijte time piletinu i promiješajte. Pokrijte i ostavite da se marinira u hladnjaku oko 8 sati.

4. Da se napravi tabbouleh, stavite bulghur pšenično zrnje u zdjelu. Prelijte preko toga kipuću vodu da sve prekrije. Stavite tanjur preko zdjele. Ostavite da se namače 20 minuta.

5. Ulje i limunov sok stavite u zdjelu. Dodajte crveni luk i ostavite marinirati 10 minuta.

6. Iscijedite bulghur pšenično zrnje, istisnite preostalu vlagu i obrišite krpom. Dodajte crvenom luku s mangom, krastavcem, biljnim začinima i začinite solju i paprom. Sve izmiješajte.

7. Nabodite komadiće piletine na 8 drvenih ili metainih ražnjića. Pecite na vrućem grilu 4 minute sa svake strane mažući ih preostalom marinadom.

8. Stavite tabbouleh na posebne tanjure. Aranžirajte pileće ražnjiće na vrh i ukrasite listovima metvice. Poslužite toplo ili hladno.

Ostali recepti

Piletina s gljivama
Kolačići od zobi, kokosa i kakaa
Cheesecake od maline bez brašna i šećera
Sočne čokoladne kocke
Kajgana s patlidžanima i tikvicama
Paprike punjene puretinom i quinoom
Tjestenina s orasima i puretinom
Sirup od bazge s jabučnim octom
© 2022 Zdravi recepti