Pečena prosena kaša

Probajte ovu ukusnu kašu od prosa i miješanog povrća

Pečena prosena kaša

01:00

Sastojci:

Priprema:

Proso skuhajte u 2,5 dl vode kojoj ste dodali povrtnu kocku. Očistite 500 grama miješanog povrća (cvjetača, brokula, mlade tikvice, mrkva) i narežite na primjereno velike komade. Popržite ih na maslacu, prelijte s malo vode, dodajte kocku za juhu i pirjajte da povrće ostane još čvrsto. U nauljenu tepsiju složite povrće, a u ohlađenu prosenu kašu zamiješajte muškatni oraščić, žumanjke i čvrst snijeg od dva bjelanjka te pospite po povrću. Lagano promiješajte i pospite žlicom nasjeckanog vlasca i listićima bosiljka. Pecite u pećnici pri temperaturi od 200 stupnjeva približno 25 minuta. Poslužite kao prilog ili samostalno jelo.

Ostali recepti

Vegetarijanski bolognese
Zarolana piletina na grčki način
Kruh od banane
Sendvič od lososa i špinata
Palačinke s borovnicama i šlagom
Kolač s tikvicama i čokoladom
Napitak od kurkume, đumbira i kokosovog mlijeka
Rajčice punjene piletinom i bosiljkom
© 2024 Zdravi recepti