Pastirska pita

Odlična mesna pita porijeklom iz Velike Britanije i Irske.

Pastirska pita

04:20

Sastojci:

Priprema

Popržite slaninu u vrućoj tavi sve dok ne bude gotovo hrskava, a zatim sve prebacite u veliku tavu. Govedinu dovedite do smeđe boje u vrućoj tavi, a zatim ju prebacite u istu veliku tavu.

Dodajte maslinovo ulje na mast koju ste dobili od slanine te zatim na njih bacite luk, mrkvu i češnjak. Sve tako dinstajte dok sastojci ne budu mekani, ali ne smiju dobiti blago smeđu boju, a zatim sve prebacite u veliku tavu.

Zagrijte pećnicu na 220 ° C.

S vinom „isperite" tavu i onda to dodajte u veliku tavu, a zatim sve još prelijte s temeljcem. Dodajte rajčice i njihovu tekućinu, lovorov list, origano, Worcestershire umak i kečap.

Promiješajte, dovedite sve do vrenja i bez poklopca na laganoj vatri ostavite neka se krčka na slijedećih 3 sata. Na pola puta, znači oko sat i pol, začinite sa solju i paprom.

Stavite sadržaj tave u duboku pravokutnu vatrostalnu posudu, pokrijte s pire krumpirom i stavite u pećnicu na 20 minuta dok ne dobiju blago smeđu boju.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Bakalar u umaku s rotkvicama
Kajgana s tunom
Kolačići od zobi
Pileća prsa punjena gorgonzolom
Salata od lubenice, borovnica i feta sira
Složenac od jabuke i brusnice
Sok od mrkve, jabuke i đumbira
Pileća prsa u umaku od meda i češnjaka
© 2024 Zdravi recepti