Paprike punjene svinjetinom i bulgurom

Ukusno i jednostavno za pripremu.

Paprike punjene svinjetinom i bulgurom

00:40

Sastojci:

Priprema

Razrezane paprike okrenite prema dolje i pecite ih u pećnici ili mikrovalnoj dok malo ne omekšaju.

Pržite i lagano razdvajajte mljeveno svinjsko meso. Kada počne poprimati tamniju boju, dodajte češnjak i začine. Ubrzo dodajte bulgur i povrtni temeljac. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Umiješajte pola peršina u bulgur i svinjetinu. Posložite paprike na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Napunite polovice svinjetinom i pecite 20 minuta.

Poslužite uz jogurt pomiješan s ostatkom peršina.

Energetska vrijednost:

185

Ostali recepti

Sirup od limuna i peršina koji pomaže otopiti bubrežne kamence
Tjestenina u umaku od patlidžana i pršuta
Salata od kukuruza i crnog graha
Mekana piletina u sočnom umaku
Slasni njoki
Sok za jačanje imuniteta
Hrskavi kruh s češnjakom, bosiljkom i maslinovim uljem
Tjestenina s brokulom i slanutkom
© 2024 Zdravi recepti