Nazad na početnu

Paprike punjene puretinom i quinoom

Ukusne, sočne i mekane.

01:00
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 paprike
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 300g mljevene puretine
  • 1 šalica nasjeckane rajčice
  • 1/2 šalice kuhane quinoe
  • 1 šalica vode
  • 1/4 žličice origana
  • 2 šalice nasjeckanog špinata
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra

Priprema

Priprema

Prerežite paprike po dužini i uklonite sjemenke. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Poslažite paprike, prelijte ih uljem i pecite 8 do 10 minuza. Izvadite iz pećnice i pustite da stoje.

U međuvremenu zagrijte preostale 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte luk i češnjak i pecite 1 do 2 minute. Dodajte puretinu i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte vodu, origano, sol ipapar i dinstajte oko 15 minuta.

Paprike napunite smjesom i pecite u pećnici na 180°C oko 15 minuta.