Paprena pileća tjestenina

Zapaprite si život s ovim odličnim receptom!

Paprena pileća tjestenina

01:20

Sastojci:

Priprema

Pomiješajte piletinu sa zrncima papra, češnjakom i jednom velikom žlicom ulja.

Poklopite sve i ostavite u frižideru neka se marinira na najmanje sat vremena.

Zagrijte ostatak maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pecite oko 3 minute, dok piletina ne dobije blago smeđu boju. Dodajte temeljac i limunov sok te smanjite vatru tako da se sve fino krčka. Kuhajte umak tako na oko 8 minuta. Začinite solju i paprom.

U međuvremenu, kuhajte tjesteninu u lagano posoljenoj kipućoj vodi dok ne bude al dente.

Dobro ocijedite i pomiješajte s piletinom.

Poslužite odmah, uz parmezan u zasebnoj zdjeli, koji će vam onda služiti za posipanje po vrhu.

Ostali recepti

Ćufte punjene mozzarellom
Veganski rezanci s kikirikijem
Smoothie od orašastih plodova
Divljač s umakom od kupina
Pileći rižoto
Tjestenina s orasima i piletinom
Španjolska piletina s bademima
Bijela riba u pećnici na mediteranski način
© 2022 Zdravi recepti