Panna Cotta s umakom od borovnica

Ukusan i osvježavajući desert!

Panna Cotta s umakom od borovnica

00:30

Sastojci:

Priprema

Panna cotta

Stavite želatinu u hladnu vodu. Neka odstoji 3 minute da omekša. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri dok se želatina ne otopi. Umiješajte mlijeko, 3 žlice šećera i sol. Kuhajte i samo miješajte dok se mlijeko zagrijava i šećer se rastapa. Umiješajte ekstrakt badema. Stavite kremu u čaše. Poklopite i pustite da odstoji oko 8 sati ili dok se ne stvrdne.

Umak

Pomiješajte borovnice, sok od naranče, 1 žlicu šećera i kukuruzni škrob. Kuhajte i miješajte na srednje jakoj vatri 2 minute nakon što prokuha. Umiješajte vaniliju. Pokrijte i ohladite do posluživanja.

Izvadite panna cottu iz zdjelica, a na vrh stavite umak.

Energetska vrijednost:

168

Nutritivne vrijednosti:

Ostali recepti

Integralni njoki u kremastom umaku od šampinjona
Pljeskavice od lososa
Kajgana s brokulom
Smoothie od avokada, kelja i zelenog čaja za ravan trbuh
Brza jutarnja tortilja
Zobene pahuljice s jagodama i bademima
Brisketi s lososom i svježim sirom
Juha od repe i jabuka
© 2022 Zdravi recepti