Kuglof od čokolade

Ukusan kolač kojeg mogu jesti i dijabetičari!

Kuglof od čokolade

01:00

Sastojci:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje.

Rastopite čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi.

Pomiješajte sojino brašno, mljevene bademe i lješnjake, i prašak za pecivo.

Žumanjke miksajte s maslacem dok ne dobijete pahuljastu smjesu. Dodajte rastopljenu čokoladu, ksilitol i jogurt.

Miksajte bjelanjke dok ne dobijete čvrst snijeg.

Dodajte 1/3 bjelanjaka u smjesu sa žutanjcima i lagano izmiješajte. Dodajte preostale bjelanjke i opet lagano umiješajte.

Dodaj pola smjese s brašnom i lagano izmiješajte. Dodajte ostatak i sve dobro izmiješajte.

Ulijte tijesto u kalup i pecite oko 50 minuta.

Ostali recepti

Tortilja s krumpirom i dimljenom paprikom
Kruh
Piletina s tajlandskim začinima
Smoothie od bobičastog voća i kelja
Smoothie od banane i ananasa
Piletina s medom i senfom
Mediteranska salata
Riba na grčki način
© 2024 Zdravi recepti