Kokos kocke

Ovaj fini kolač je prilagođen dijabetičarima.

Kokos kocke

01:00

Sastojci:

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite dva lima za pečenje dimenzija 23x23 cm.
  2. Stavite čokoladu i kakao u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi.
  3. Pomiješajte mljevene bademe, sojino brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
  4. Maslac i ksilitol dobro izmiješajte mikserom. Dodajte jedan po jedan žumanjak i sve dobro izmiješajte. Dodajte kokosovo mlijeko i smjesu čokolade. Kada sve dobro izmiješate, dodajte suhe sastojke.
  5. Istucite bjelanjke i lagano umiješajte u smjesu.
  6. Ulijte tijesto u kalup za pečenje i pecite oko 20 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
  7. Istucite slatko vrhnje. Dodajte mascarpone, kokos, ksilitol i liker, i lagano promiješajte.
  8. Kremu namažite na jedan biskvit i poklopite drugim.

Ostali recepti

Desert od jagoda
Tjestenina s orasima i brokulom
Omlet s rajčicom i špinatom
Mliječna pita
Kremasta riža sa dimljenim bakalarom i šafranom
Lagani čokoladni kolač
Desert u šalici kojeg morate probati!
Karamelizirani čips od jabuke
© 2024 Zdravi recepti