Pačja prsa u umaku od naranče za četiri osobe.
Sastojci:
Začinite kožu pačjih prsa sa solju i paprom. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj toplini te dodajte pačja prsa tako da je koža okrenuta prema dolje. Poklopite i lagano pecite na 3-4 minute dok ne dobiju lagano boju. Okrenite prsa, otklopite, smanjite vatru malo i pecite na 5-6 minuta.
Ogulite kožu i bijele niti s naranče. Radeći iznad zdjele kako bi „pohvatali" sav sok koji se cijedi, razrežite membranu naranče kako bi izvadili srž, a zatim sve stavite sa strane zajedno sa sokom.
Izvadite pačja prsa iz tave i ocijedite ih na kuhinjskom papiru, a zatim ih držite na toplom u pećnici dok pravite umak.
Iscijedite mast iz tave. Dodajte dijelove naranče, dvije velike žlice narančinog soka, porto i marmeladu od naranče u tavu. Dovedite sve do vrenja, a zatim malo smanjite vatru.
Pomiješajte kukuruzno brašno s ostatkom soka od naranče, ulijte u tavu i miješajte dok se malo ne zgusne. Dodajte pačja prsa i kuhajte na laganoj vatri na oko 3 minute.
Poslužite vruće s umakom.