Pačja prsa u umaku od naranče

Pačja prsa u umaku od naranče za četiri osobe.

Pačja prsa u umaku od naranče

01:10

Sastojci:

Priprema

Začinite kožu pačjih prsa sa solju i paprom. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj toplini te dodajte pačja prsa tako da je koža okrenuta prema dolje. Poklopite i lagano pecite na 3-4 minute dok ne dobiju lagano boju. Okrenite prsa, otklopite, smanjite vatru malo i pecite na 5-6 minuta.

Ogulite kožu i bijele niti s naranče. Radeći iznad zdjele kako bi „pohvatali" sav sok koji se cijedi, razrežite membranu naranče kako bi izvadili srž, a zatim sve stavite sa strane zajedno sa sokom.

Izvadite pačja prsa iz tave i ocijedite ih na kuhinjskom papiru, a zatim ih držite na toplom u pećnici dok pravite umak.

Iscijedite mast iz tave. Dodajte dijelove naranče, dvije velike žlice narančinog soka, porto i marmeladu od naranče u tavu. Dovedite sve do vrenja, a zatim malo smanjite vatru.

Pomiješajte kukuruzno brašno s ostatkom soka od naranče, ulijte u tavu i miješajte dok se malo ne zgusne. Dodajte pačja prsa i kuhajte na laganoj vatri na oko 3 minute.

Poslužite vruće s umakom.

Ostali recepti

Rižoto s rajčicama i parmezanom
Ljetni osvježavajući smoothie
Tople kruške s kremastim umakom
Tuna s gospinom travom i majčinom dušicom
Recite zbogom PMS-u uz pomoć ovog ukusnog smoothieja
Rajčice punjene quinoom i špinatom
Pileći ražnjići marinirani u jogurtu
Halibut sa špinatom i maslinama
© 2022 Zdravi recepti