Najbolji bečki odrezak

Klasično austrijsko jelo obožavano je u brojnim državama, a veoma često se nalazi i na našem jelovniku.

Najbolji bečki odrezak Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema:

  1. Meso odrežite na odreske debljine prsta, istucite batom i posolite.
  2. Umutite jaja s dvije žlice mlijeka.
  3. Uvaljajte nareske s obje strane u brašno, umućena jaja i na kraju u mrvice.
  4. Pecite u vrelom ulju s obje strane, dok odresci ne poprime lijepu žutu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.
  5. Nakon što ispečete odreske, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.

Ostali recepti

Brzi Gonzales
Zeleni proteinski smoothie
Salata od kelja, smokava i feta sira
Omlet s rajčicom i špinatom
Pohani kruh s orasima i bobičastim voćem
Smoothie od malina, banane i chia sjemenki
Tjestenina s piletinom i graškom
Sendvič od avokada, bosiljka i rajčice
© 2025 Zdravi recepti