Najbolji bečki odrezak

Klasično austrijsko jelo obožavano je u brojnim državama, a veoma često se nalazi i na našem jelovniku.

Najbolji bečki odrezak Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema:

  1. Meso odrežite na odreske debljine prsta, istucite batom i posolite.
  2. Umutite jaja s dvije žlice mlijeka.
  3. Uvaljajte nareske s obje strane u brašno, umućena jaja i na kraju u mrvice.
  4. Pecite u vrelom ulju s obje strane, dok odresci ne poprime lijepu žutu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.
  5. Nakon što ispečete odreske, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.

Ostali recepti

Kolačići od chia sjemenki, lavande i kakaa
Rižoto s piletinom i tikvicom
Salata od quinoe i tofua
Zobene pahuljice s voćem
Pečene tikvice sa slaninom
Torta od čokolade, krušaka i lješnjaka
Smoothie od špinata i tropskog voća
Pašteta od tune bez jaja
© 2024 Zdravi recepti