Mongolsko meso

Ukusna marinirana govedina koju možete pripremiti kod kuće!

Mongolsko meso Izvor slike: 123RF

01:00

Sastojci:

Sastojci za marinadu

Sastojci za umak

Priprema mongolskog mesa

1. Sastojke za marinadu pomiješajte u zdjelici i dodajte govedinu. Ostavite da odstoji barem pola sata.

2. Za to vrijeme u malu zdjelicu stavite sve sastojke za umak i dobro promiješajte kako bi se sastojci spojili.

3. U wok tavi zagrijte 1 žlicu ulja i stavite govedinu s marinadom. Pržite dok govedina nije na pola gotova, izvadite i ostavite sa strane.

4. Tavu vratite na vatru, stavite još 1 žlicu ulja, dodajte češnjak i đumbir te pržite dok češnjak ne poprimi zlatnu boju.

5. Vratite govedinu natrag u wok i prelijte umakom te pržite još 10-ak minuta, odnosno dok govedina nije gotova. Pred kraj dodajte stabljike mladog luka i promiješajte.

6. Poslužite uz kuhanu rižu.

Ostali recepti

Miješana salata (Fat smash dijeta)
Zobene pahuljice s borovnicama i jagodama
Sočna piletina u marinadi od balzamičnog octa
Složenac od brokule i cheddara
Pljeskavice od artičoke i špinata
Tjestenina sa šparogama
Bezalkoholna Piña Colada
Namaz od batata i prosa
© 2024 Zdravi recepti