Mlada piletina s brendijem i jabukama

Malo zahtjevnija priprema za sve sladokusce piletine

Mlada piletina s brendijem i jabukama

01:00

Sastojci:

Karamelizirane jabuke

Priprema:

1. Lagano pobrašnite piletinu. Ugrijte 2 čajne žličice ulja u većoj tavi za prženje i pržite meso 2-3 minute sa svake strane dok ne dobije smeđu boju. Izvadite i odložite.

2. Zagrijte ostatak ulja u tavi i dodajte češnjak i luk. Pržite na srednjoj vatri oko 10 minuta, povremeno miješajući dok ne omekša i počinje dobivati boju.

3. Umiješajte nasjeckanu majčinu dušicu i jabukovaču. Vratite meso u tavu, začinite solju i paprom te lagano kuhajte. Prekrijte i lagano kuhajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.

4. Izvadite meso i držite na toplom. Povećajte temperaturu i uzavrijte umak dok se ne zgusne i smanji na polovicu.

5. U međuvremenu pripremite karmelizirane jabuke. U manjoj tavi otopite maslac, dodajte kriške jabuka u jednom sloju i pospite šećerom. Pržite dok jabuke ne omekšaju te počnu karmelizirati, jednom okrenite.

6. Stavite brendi u metalnu zaimaču ili malu tavu i lagano zagrijte dok ne postane topao. Pažljivo zapalite šibicom, a kad se plamen malo stiša ulijte u umak.

7. Prelijte umak preko mesa i poslužite ukrašeno jabukama i majčinom dušicom.

Ostali recepti

Buhtlice s džemom
Losos u umaku od manga
Smoothie od banane, borovnica i sojinog mlijeka
Francuska juha od luka
Smoothie od jagoda i zobi
Kruh od banane i orašastih plodova
Marinirani škampi na žaru s umakom od avokada
Punjena Focaccia po receptu Jamieja Olivera
© 2024 Zdravi recepti