Mesni složenac s batatom

Tradicionalni engleski recept za složenac bogat je proteinima iz crvenog mesa i vlaknima iz povrća, a u kombinaciji s vitaminima i mineralima iz batata čini savršeno uravnotežen obrok za cijelu obitelj!

Mesni složenac s batatom Izvor slike: Depositphotos

00:45

Sastojci:

Priprema

  1. U loncu zagrije ulje, dodajte govedinu i ostavite da se kuha 4-5 minuta. Zatim dodajte nasjeckanu mrkve, luk, češnjak, celer. Poklopite i ostavite da se kuha 10-ak minuta, dok povrće ne omekša.
  2. Za to vrijeme stavite batate da se kuhaju 8 minuta u slanoj vodi. Dok se meso kuha, skuhane batate pomiješajte s 2 dl mlijeka i 20 g maslaca. Miješajte dok ne dobijete mekani, glatki pire
  3. Zagrijte pećnicu na 180°C. U lonac s mesom dodajte pasiranu rajčicu i povrtni temeljac ili običnu vodu (po želji). Sve dobro izmiješajte pa dodajte origano, timijan, sol i papar. Kuhajte još par minuta.
  4. Meso sklonite s vatre i prebacite u pleh za pečenje. Velikom žlicom poravnajte smjesu i na vrh stavite pire od batata i ribani sir (po želji). Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta. Izvadite i kratko ostavite da se hladi.

Poslužite toplo, a za dekoraciju se možete poslužiti vilicom i prije pečenja napraviti valove ili druge oblike na batatu pa posuti sirom i šarenim paprom.

Ostali recepti

Smoothie od kelja i zelenog čaja
Zapečena brokula s češnjakom
Svinjski kotleti u umaku od borovnica
Bakina pita od jabuka
Obrok u čaši (Dijeta Jona Gabriela)
Salata od špinata i lubenice
Veganski čokoladni keksi s čilijem
Čokoladni smoothie s borovnicama
© 2024 Zdravi recepti