Medena guska

Ovakav recept je idealan za posebne prilike!

Medena guska

03:00

Sastojci:

Priprema

Isperite gusku iznutra i izvana te ju posušite s kuhinjskim papirom. Uklonite vrhove krila, vrat i iznutrice. Zavežite krila i noge guske i smjestite ju u nemetalnu posudu.

Pomiješajte sve sastojke za marinadu u velikoj posudi, a zatim prelijte preko guske. Poklopite i ostavite neka se marinira u hladnjaku preko noći, povremeno okrečući i zalijevajući.

Zagrijte pećnicu na 220 ° C.

Uklonite gusku iz marinade i posušite ju kuhinjskim papirom. Izvažite gusku, prenesite ju u lim za pečenje i pokrijte folijom. Pecite na 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 200 ° C i pecite 15 minuta po 450g guske.

Poslužite uz pečeni krumpir i povrće.

Ostali recepti

Meksički nacho složenac
Salata od potočarke i tune
Super smoothie (prehrana za krvnu grupu AB)
Brza i začinjena riža s jajima
Kus kus s piletinom
Složenac od tjestenine, tune i parmezana
Smoothie za gubitak masnog tkiva
Napitak od češnjaka i đumbira koji smanjuje krvni tlak
© 2022 Zdravi recepti