Marinirani pileći ražnjići

Poslije ovih ražnjića doslovno ćete lizati prste!

Marinirani pileći ražnjići

01:00

Sastojci:

Priprema

U srednje velikoj zdjeli pomiješajte biljno ulje, umak od soje, kukuruzni sirup, limunov sok, sezam, češnjak u prahu i sol. Stavite piletinu u smjesu. Pokrijte i marinirajte u hladnjaku na najmanje 2 sata.

Zagrijte roštilj na srednje jaku toplinu i lagano nauljite rešetke. Idući posao vam je naizmjećno nabadati na štapiće za ražnjiće svoje sastojke, znači red piletine, pa gljiva, luka i zelene paprike (babure). Prelijte marinadu u lonac za umake i dovedite do vrenja. Kuhajte na 5 do 10 minuta.

Stavite ražnjiće na roštilj i pecite na 15-20 minuta, okrečući često sve dok piletina ne bude ružičasta iznutra i ne pusti svoje sokove. Premazujte s kuhanom marinadom često tijekom zadnjih 10 minuta pečenja.

Ostali recepti

Smoothie za hipertireozu
Losos s umakom od bosiljka
Juha od tikvica i bosiljka
Mediteranska krumpir salata
Jesenski omlet
Džem od trešanja
Salata od bulgura
Gljive s kuskusom
© 2024 Zdravi recepti