Nazad na početnu

Marinirana piletina s povrćem

Lagano, ukusno i jednostavno jelo koje će vas osvojiti.

00:40
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 1/3 šalice rižinog octa
  • 1/3 šalice biljnog ulja
  • sol
  • 1 komad nasjeckanog đumbira
  • 2 mlada zelena luka
  • 1 nasjeckana pileća prsa bez kože
  • 1 šalica nasjeckane mrkve
  • 1 nasjeckani krastavac
  • 1 narezana žuta paprika
  • 2 nasjeckane zelene salate

Priprema

Priprema

Za marinadu u blenderu pomiješajte rižin ocat, biljno ulje, sol i đumbir. Dodajte mladi luk i promiješajte žlicom.

U polovicu marinade dodajte piletinu i ostavite 2 minute. Pecite piletinu u marinadi oko 7 minuta.

Pomiješajte mrkvu, krastavac, papriku i salatu. Dodajte piletinu i umak, i prelijte preostalom marinadom.

Poslužite toplo.