Lazanje sa piletinom

Bez mlijeka, glutena, pšenice, soje, jaja, orašastih plodova!

Lazanje sa piletinom

01:30

Sastojci:

Bešamel

Priprema

Zagrijte ulje na vatri, dodajte meso, te ga pržite na srednje jakoj vatri 5 minuta. Dodamo sitno usitnjen češnjak, na kocke narezano povrće i na krugove narezan poriluk te pirjamo na vatri još 5 minuta. Dodamo pileći temeljac i pire od rajčice, posolimo i popaprimo. Kada zavri na laganoj vatri, kuhamo još 30 minuta.

Za to vrijeme pripremimo bešamel umak. U loncu zakuhamo vodu (ili rižino mlijeko), lovorov list, papar, luk i muškatni oraščić. Zagrijemo do vrenja, maknemo sa štednjaka, pokrijemo te pustimo da odstoji 10 minuta. Potom procijedimo. U drugoj posudi rastopimo margarin, dodamo brašno i 1 minutu miješamo na laganoj vatri da porumeni. Maknemo sa štednjaka i ulijemo vodu. Još jednom stavimo na vatru te miješajući kuhamo dok ne zgusne. Začinimo.

Pećnicu zagrijemo na 190˚C. U lim za pečenje naizmjence slažemo meso, tijesto za lasagne i bešamel. Završavamo sa bešamelom. Potom stavimo peći u pećnicu na sat vremena dok ne zarumeni.

Ostali recepti

Zobene pahuljice s bademima i borovnicama
Mliječna pita
Juha od graha
Super smoothie (prehrana za krvnu grupu AB)
Salata sa rižom i lososom (Sonoma dijeta)
Pljeskavice od češnjaka, tikvica i quinoe
Losos s pireom od graška
Smoothie od breskve i borovnica
© 2022 Zdravi recepti