Lazanje sa bešamelom

Ukusne i sočne domaće lazanje.

Lazanje sa bešamelom

03:00

Sastojci:

Priprema

Prvo napravite pripremu za bešamel umak. Skuhajte mlijeko, luk i začine. Ostavite da stoji 1 sat.

Za umak od mesa, zagrijte ulje i dodajte celer, luk, mrkvu, češnjak i pancetu. Lagano kuhajte dok povrće ne omekša. Dodajte meso, mlijeko i rajčice. Miješajte dok ne prokuha. Umiješajte začine, goveđi temeljac i vino. Kada prokuha, pokrijte i kuhajte 1 sat, povremeno miješajući. Skinite poklopac i lagano pirjajte još 30 minuta. Začinite po želji.

Procijedite mlijeko za bešamel. Rastopite maslac i dodajte brašno. Kuhajte 2 minute. Umiješajte mlijeko. Miješajte dok se umak ne zgusne. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite umak od mesa na tijesto i prekrijte jednim slojem tijesta. Stavite četvrtinu bešamela, meso i parmezan. Ponovite dok ne potrošite sastojke. Pecite 1 sat.

Energetska vrijednost:

794

Ostali recepti

Kremasta salata s tjesteninom i kozicama
Muesli
Zeleni smoothie za lijepu kožu
Torta od naranče
Proteinski smoothie s konopljom
Marinada za šnicle ili ražnjiće
Losos s javorovim sirupom
Palačinke s jabukama
© 2022 Zdravi recepti