Ukusne i sočne domaće lazanje.
Sastojci:
Prvo napravite pripremu za bešamel umak. Skuhajte mlijeko, luk i začine. Ostavite da stoji 1 sat.
Za umak od mesa, zagrijte ulje i dodajte celer, luk, mrkvu, češnjak i pancetu. Lagano kuhajte dok povrće ne omekša. Dodajte meso, mlijeko i rajčice. Miješajte dok ne prokuha. Umiješajte začine, goveđi temeljac i vino. Kada prokuha, pokrijte i kuhajte 1 sat, povremeno miješajući. Skinite poklopac i lagano pirjajte još 30 minuta. Začinite po želji.
Procijedite mlijeko za bešamel. Rastopite maslac i dodajte brašno. Kuhajte 2 minute. Umiješajte mlijeko. Miješajte dok se umak ne zgusne. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite umak od mesa na tijesto i prekrijte jednim slojem tijesta. Stavite četvrtinu bešamela, meso i parmezan. Ponovite dok ne potrošite sastojke. Pecite 1 sat.
Energetska vrijednost: