Odlične lazanje za šest osoba.
Sastojci:
Prethodno zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Ulijte oko 60 ml umaka za tjesteninu na dno vatrostalne zdjele.
Zagrijte biljno ulje u velikoj tavi na srednje vatri. Dodajte kobasice i tikvice i kuhajte i miješajte sve dok meso više nije ružičasto, a tikvice postanu meke, znači 10 do 12 minuta. Ocijedite višak masnoće iz tave i stavite smjesu s kobasicama na stranu.
Za vrijeme dok se kobasica i tikvice kuhaju, dobro pomiješajte ricottu, bjelanjak, mozzarellu i 20 g parmezana u zdjeli.
Stavite 3 komada tjestenine za lazanje na dno vatrostalne zdjele na vrh umaka, tjestenina se smije malo preklapati. Raširite pola kobasice-tikvice smjese po vrhu tjestenine. Zatim raširite pola smjese sira po mesu i tikvicama i onda ravnomjerno prelijte 1 šalicu umaka za tjesteninu preko smjese sira. Raširite umak preko smjese sira sa žlicom ili lopaticom. Ponovite slojeve, počevši s još 3 komada tjestenine, ostatkom smjese kobasica, ostatkom smjese sira te još 1 šalicom umaka. Pospite po vrhu 40 g parmezana.
Pecite u zagrijanoj pećnici sve dok lazanje ne počnu bubriti, a parmezan se zapeče, znači oko 45 minuta.