Lazanje, rezanci, tanko tijesto za burek ili štrudle

Naučite kako pripremiti tijesto bez gluteina.

Lazanje, rezanci, tanko tijesto za burek ili štrudle

01:00

Sastojci:

Priprema:

Zamijesiti čvrsto tijesto i razvući te ovisno o namjeni izrezati  na mašini za tijesto.

Za burek: napraviti smjesu od 1 šalice mlijeka, 1 šalice ulja, 6 žlica brašna, 1 žlice šećera i kvasca, te pustiti da se diže. Sa tom smjesom premazati razvučeno tijesto i puniti sa nadjevom. Umotati tijesto kao burek. Ako je ostalo smjese sa kvascem, premazati burek i pustiti da se malo dižu. Ispeci.

Ostali recepti

Kolač od čokolade s narančom
Piletina punjena sirom i maslinama
Grah na francuski način
Riblji curry sa šparogama
Božićni keksi od brusnica
Čokoladni muffini s kremom od kokosa
Zapečena riža sa sirom
Namaz od celera i jabuke
© 2024 Zdravi recepti