Krumpir sa slaninom i umakom od meda i senfa

Ovako pripremljen krumpir možete poslužiti kao prilog ručku, ali i kao samostalno jelo.

Krumpir sa slaninom i umakom od meda i senfa Izvor slike: 123RF

00:45

Sastojci:

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Složite slaninu u lim za pečenje i pecite 7 minuta. Okrenite i pecite još 7 minuta, dok ne postane hrskava. Izvadite slaninu i složite ju na papirnate ručnike. Grubo nasjeckajte nakon što papir upije višak masnoće.

3. U lim u kojemu se pekla slanina položite polovice krumpira okrenute ravnom stranom prema dole. Pecite 15 minuta, nakon toga ih okrenite i pecite još 15 minuta.

4. U zdjelici pomiješajte senf, med, češnjak, sol i papar. Dodajte maslinovo ulje i polako miješajte da se sastojci sjedine.

5. U zdjelu posložite krumpir, dodajte sjeckanu slaninu, prelijte pripremljenim umakom i dobro promiješajte. Na vrh posipajte komadiće ružmarina.

6. Poslužite toplo.

Ostali recepti

Čokoladni muffini sa čokoladnom glazurom
Smoothie od grejpa
Zobene pahuljice sa smokvama i medom
Jetrena pašteta
Zapečeni karfiol
Bruschetta
Čokoladna torta s pireom od naranče
Smoothie od batata, manga i ananasa
© 2024 Zdravi recepti