Ovako pripremljen krumpir možete poslužiti kao prilog ručku, ali i kao samostalno jelo.
Sastojci:
kilogram manjih krumpira prerezanih na pola
4 šnite slanine
2 žličice vinskog octa
1 žlica senfa
2 žlice meda
2 režnja protisnutog češnjaka
pola žličice soli
prstohvat papra
malo maslinovog ulja
ružmarin po želji
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Složite slaninu u lim za pečenje i pecite 7 minuta. Okrenite i pecite još 7 minuta, dok ne postane hrskava. Izvadite slaninu i složite ju na papirnate ručnike. Grubo nasjeckajte nakon što papir upije višak masnoće.
3. U lim u kojemu se pekla slanina položite polovice krumpira okrenute ravnom stranom prema dole. Pecite 15 minuta, nakon toga ih okrenite i pecite još 15 minuta.
4. U zdjelici pomiješajte senf, med, češnjak, sol i papar. Dodajte maslinovo ulje i polako miješajte da se sastojci sjedine.
5. U zdjelu posložite krumpir, dodajte sjeckanu slaninu, prelijte pripremljenim umakom i dobro promiješajte. Na vrh posipajte komadiće ružmarina.
6. Poslužite toplo.