Junetina s narančom i zelenom paprikom

Mega-ukusna večera za šest osoba!

Junetina s narančom i zelenom paprikom

03:00

Sastojci:

Priprema

Dijagonalno izrežite govedinu na kriške debljine 1cm.

U zdjeli pomiješajte sok od naranče, soja umak, maslac od kikirikija, narančinu koru, češnjak, curry, ocat i mljevenu crvenu papriku. Dobro promiješajte.

Dodajte junetinu i ponovno promiješajte kako bi se ravnomjerno rasporedilo.

Poklopite i ostavite neka se marinira 2 sata na sobnoj temperaturi.

Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na jakoj vatri.

Dodajte mariniranu smjesu. Miješajte i pržite na dvije minute. Maknite junetinu na tanjur sa strane.

Dodajte zelenu papriku u tavu i pržite miješajući na pet minuta. Taman dok paprika ne potamni oko rubova.

Vratite junetinu u tavu i pržite na minutu, taman dok se sve podgrije.

Poslužite vruće.

Ostali recepti

Losos s limunom i koprom
Tortilje s voćem i orašastim plodovima
Pečena zelena jaja
Kajgana sa špinatom
Zeleni smoothie od krastavaca i špinata
Smoothie od bobičastog voća za eliminaciju celulita
Ledeni čaj od hibiskusa s limunom
Sočna piletina
© 2022 Zdravi recepti