Juha od patke i nara

Poseban okus za posebnu večeru!

Juha od patke i nara

02:00

Sastojci:

Priprema

Iscijedite sok iz jednog nara koristeći iscjeđivač za limun. Izvadite sjemenke iz drugog nara i stavite ih sa strane.

Popržite u tavi u pola ulja komade patke, tako da dobiju lagano smeđu boju, a zatim ih prebacite u lonac.

U istoj masnoći popržite luk dok ne bude mekan i njega isto prebacite u lonac.

Zatim u tavu bacite orahe i pržite ih dok ne počnu mijenjati boju, nakon toga ih prebacite u lonac.

Vratite tavu na vatru i ulijte temeljac. Dovedite sve do vrenja, miješajući kako bi pokupili sve moguće ostatke iz tave. Prelijte sve u lonac i dodajte cimet, klinčiće, sok od nara, sok od limuna i šećer. Začinite sa solju i paprom.

Poklopite i ostavite neka se krčka na 30 minuta. Zatim otklopite i sad tako još kuhajte 20-30 minuta, taman dok meso ne omekša, a juha postane gusta.

Probajte i prilagodite si još sa začinima ako želite.

Poslužite vruće tako da sjemenke nara posipate po vrhu.

Ostali recepti

Biftek i njoki od špinata s umakom od sira i tartufa
Losos s rižom i rajčicom (prehrana za krvnu grupu AB)
Losos u umaku od tikvica
Palačinke s limunom
Marinirani pileći ražnjići
Gomashio
Kruh od banane i kokosa
Muffini s limunom
© 2024 Zdravi recepti