Janjetina u posudi

Janjetina je jedno od tradicionalnih jela na uskrsnom stolu. Predlažemo da ove godine isprobate malo drugačiji način pripreme janjetine.

Janjetina u posudi Izvor slike: 123RF

03:00

Sastojci:

Priprema:

  1. Janjetinu operite, izrežite na manje komade i posolite.
  2. U posudi na ulju propirjajte sjeckani luk i kada požuti, dodajte meso.
  3. Ulijte vode toliko da je meso pokriveno. Kad zakuha, dodajte crvenu papriku i ružmarin. Kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  4. Kad je meso mekano, a tekućina ukuhala, dodajte brašno rastopljeno u dvije žlice hladne vode, rajčicu (prethodno oguljenu i očišćenu od sjemenki ili pire od rajčica) i žlicu sjeckanog lišća peršina. Promiješajte i ulijte vino.
  5. Kuhajte još desetak minuta.
  6. Poslužite uz tijesto ili krumpir.

Ostali recepti

Slatki hrskavi tost
Salata od citrusa i đumbira
Smoothie od mrkve za bolji vid
Oreo keksi bez šećera (Keto dijeta)
Varivo od graha, mrkve i celera
Salata s piletinom, kvinojom i šparogama
Juha od graška
Grah s mrkvom i rajčicom
© 2024 Zdravi recepti