Janjetina u posudi

Janjetina je jedno od tradicionalnih jela na uskrsnom stolu. Predlažemo da ove godine isprobate malo drugačiji način pripreme janjetine.

Janjetina u posudi Izvor slike: 123RF

03:00

Sastojci:

Priprema:

  1. Janjetinu operite, izrežite na manje komade i posolite.
  2. U posudi na ulju propirjajte sjeckani luk i kada požuti, dodajte meso.
  3. Ulijte vode toliko da je meso pokriveno. Kad zakuha, dodajte crvenu papriku i ružmarin. Kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  4. Kad je meso mekano, a tekućina ukuhala, dodajte brašno rastopljeno u dvije žlice hladne vode, rajčicu (prethodno oguljenu i očišćenu od sjemenki ili pire od rajčica) i žlicu sjeckanog lišća peršina. Promiješajte i ulijte vino.
  5. Kuhajte još desetak minuta.
  6. Poslužite uz tijesto ili krumpir.

Ostali recepti

Složenac od pancete, krumpira i kadulje
Smoothie od naranče i ananasa
Punjene artičoke
Kolač od kokosa i mrkve
Avokado u ljutoj tortilji
Avokado punjen jajima
Glazirana pečena piletina
Kajgana s brokulom i sirom (dijeta 5 faktora)
© 2025 Zdravi recepti