50 dag janjećih rebara s kostima (oko 30 čistog mesa)
10 dag luka
10 dag svježe rajčice (ili 5 dag pirea od rajčice)
20 g ulja (četiri čajne žlice)
1 dag brašna (1 velika razom puna žlica)
1 dl bijelog suhog vina (do 12 vol. % alkohola bez ostatka šećera)
1 velika žlica sjeckanog lišća peršina
prstohvat ružmarina
1/2 male žlice crvene slatke paprike.
Priprema:
Janjetinu operite, izrežite na manje komade i posolite.
U posudi na ulju propirjajte sjeckani luk i kada požuti, dodajte meso.
Ulijte vode toliko da je meso pokriveno. Kad zakuha, dodajte crvenu papriku i ružmarin. Kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
Kad je meso mekano, a tekućina ukuhala, dodajte brašno rastopljeno u dvije žlice hladne vode, rajčicu (prethodno oguljenu i očišćenu od sjemenki ili pire od rajčica) i žlicu sjeckanog lišća peršina. Promiješajte i ulijte vino.