Janjetina u posudi

Janjetina je jedno od tradicionalnih jela na uskrsnom stolu. Predlažemo da ove godine isprobate malo drugačiji način pripreme janjetine.

Janjetina u posudi Izvor slike: 123RF

03:00

Sastojci:

Priprema:

  1. Janjetinu operite, izrežite na manje komade i posolite.
  2. U posudi na ulju propirjajte sjeckani luk i kada požuti, dodajte meso.
  3. Ulijte vode toliko da je meso pokriveno. Kad zakuha, dodajte crvenu papriku i ružmarin. Kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  4. Kad je meso mekano, a tekućina ukuhala, dodajte brašno rastopljeno u dvije žlice hladne vode, rajčicu (prethodno oguljenu i očišćenu od sjemenki ili pire od rajčica) i žlicu sjeckanog lišća peršina. Promiješajte i ulijte vino.
  5. Kuhajte još desetak minuta.
  6. Poslužite uz tijesto ili krumpir.

Ostali recepti

Salata od smeđe riže, brusnica i oraha
Meksička salata od graha
Sok od pšenične trave
Slanutak s prokulicama, češnjakom i limunom
Lagana i zdrava francuska salata s jogurtom
Omlet s kozjim sirom
Slatki božićni kolačići
Losos u umaku od trešanja
© 2024 Zdravi recepti