Janjetina sa svježim kupusom i krumpirom

Svježi kupus i krumpir jednostavno su odličan spoj s janjetinom

Janjetina sa svježim kupusom i krumpirom

03:00

Sastojci:

Sastojci za 5 osoba:

Priprema:

Janjetinu od vrata (kralježnicu vam je mesar zasjekao) očistite od vidljive masnoće. Dobro operite i stavite u posudu u toliko vode da pokrije meso. Stavite kuhati i kada zavrije, odstranite pjenu. U međuvremenu povrće (zelenje za juhu, luk i češnjak) očistite i narežite na manje komade. Rajčicu ogulite i očistite od sjemenki. Kupusu odstranite vanjske povenule listove, operite ga i zarežite na četiri dijela tako da se glavica drži u jednom komadu. Sve povrće dodajte u posudu tako da bude pokriveno tekućinom. Kuhajte na laganoj vatri oko dva sata. Meso oprezno izvadite, odvojite kosti te narežite na manje komade i vratite u posudu. Krumpir očistite, izrežite na manje komade, operite i skuhajte u drugoj posudi. Ocijedite ga i prelijte maslinovim uljem.

Energetska vrijednost:

278

Nutritivne vrijednosti:

Nutritivne vrijednosti:

Ukupne masnoće: 11 g
Zasićene masnoće: 2 g
Kolesterol: 50 mg
Kalij: 717 mg
Natrij: 411 mg
Ukupni ugljikohidrati: 25 g
Dijetna vlakna: 5 g
Šećer (monosaharid): 13 g
Bjelančevine: 20 g

Ostali recepti

Niskomasna tjestenina boscaiola
Varivo od cvjetače i piletine
Tjestenina s brokulom i parmezanom
Smoothie od borovnica, limete i đumbira
Tjestenina s avokadom i brokulom
Shake od špinata
Smoothie od brusnica i malina
Čokoladne zobene pahuljice s bananom
© 2022 Zdravi recepti