Svježi kupus i krumpir jednostavno su odličan spoj s janjetinom
Sastojci:
Janjetinu od vrata (kralježnicu vam je mesar zasjekao) očistite od vidljive masnoće. Dobro operite i stavite u posudu u toliko vode da pokrije meso. Stavite kuhati i kada zavrije, odstranite pjenu. U međuvremenu povrće (zelenje za juhu, luk i češnjak) očistite i narežite na manje komade. Rajčicu ogulite i očistite od sjemenki. Kupusu odstranite vanjske povenule listove, operite ga i zarežite na četiri dijela tako da se glavica drži u jednom komadu. Sve povrće dodajte u posudu tako da bude pokriveno tekućinom. Kuhajte na laganoj vatri oko dva sata. Meso oprezno izvadite, odvojite kosti te narežite na manje komade i vratite u posudu. Krumpir očistite, izrežite na manje komade, operite i skuhajte u drugoj posudi. Ocijedite ga i prelijte maslinovim uljem.
Energetska vrijednost:
Nutritivne vrijednosti:
Ukupne masnoće: 11 g
Zasićene masnoće: 2 g
Kolesterol: 50 mg
Kalij: 717 mg
Natrij: 411 mg
Ukupni ugljikohidrati: 25 g
Dijetna vlakna: 5 g
Šećer (monosaharid): 13 g
Bjelančevine: 20 g