Janjetina i inćuni s timijanom

Janjetina i inćuni, kombinacija za sladokusce.

Janjetina i inćuni s timijanom

01:20

Sastojci:

Priprema

Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi. Dodajte janjetinu i pirjajte na 4-5 minuta, miješajući, taman dok meso ne dobije blago smeđu boju.

Koristeći mužar i tućak, sameljite zajedno češnjak, timijan i inćune kako bi dobili glatku pastu.

Dodajte vino i temeljac u tavu. Umiješajte pastu od inćuna i šećer. Dovedite smjesu do vrenja, smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se sve krčka na 30-40 minuta, taman dok janjetina bude mekana.

Posljednjih 10 minuta kuhanja maknite poklopac zbog umaka.

Dodajte masline u umak i promiješajte.

Prenesite janjetinu i umak u zdjelu za posluživanje, ukrasite peršinom i poslužite vruće.

Ostali recepti

Smoothie od avokada i limete
Topla salata od tune i krumpira
Losos na žaru sa salsom od avokada
Tikvice punjene povrćem
Granita – talijanski desert od lubenice
Piletina punjena gljivama i sirom
Losos s limetom i češnjakom
Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima
© 2023 Zdravi recepti