Hrskavi kvinojini musli s domaćim kokosovim jogurtom

Bez glutena, mlijeka, pšenice i jaja!

Hrskavi kvinojini musli s domaćim kokosovim jogurtom

00:45

Sastojci:

Jogurt:

Pahuljice:

Priprema

U kokosovo mlijeko umiješamo agar agar, stavimo na vatru i kratko kuhamo (ne smije doći do ključanja). Maknemo sa vatre i pustimo da se kratko ohladi. Nakon toga dodamo jogurt od soje, promiješamo i napunimo staklene posudice sa poklopcem. Stavimo na toplo (npr. blizu radijatora) na 10 sati, da jogurtna kultura počine djelovati. Po želji dodamo u jogurt na komadiće narezano ili propasirano voće.

Pećnicu zagrijte na 200°C. U posudi pomiješamo maslinovo ulje i javorov sirup. Dodamo pahuljice od kvinoje i dobro promiješamo. Prebacimo ih na papir za pečenje, jednakomjerno ih raspodijelimo po papiru i posolimo. Stavimo u pećnicu i pečemo oko 25 minuta da postanu hrskave. Povremeno ih promiješamo.

Pahuljice dobro ohladimo pa im potom dodamo ostale sastojke te prelijemo domaćim kokosovim jogurtom. Tako pripremljeni hrskavi kvinojini musli, odličan su i zdrav doručak.

Ostali recepti

Juha od rotkvica
Hladna salata sa tunom i tortellinima
Zlatno mlijeko za jačanje imuniteta
Čokoladni Paleo mousse
Ukusna pita od jagoda koja ne deblja!
Mini omlet sa dimljenim bakalarom
Madeleine
Lagani kolač od vanilije
© 2024 Zdravi recepti