Gulaš od svinjetine

Gulaš od svinjetine uvijek je odlična ideja kada poželite pojesti nešto na žlicu, a istovremeno zasitno.

Gulaš od svinjetine Izvor slike: 123RF

01:35

Sastojci:

Priprema:

  1. Meso očistite od žilica i narežite na kockice, luk nasjeckajte, a mrkvu ogulite i sitno naribajte.
  2. U dubljem loncu zagrijte malo ulja ili svinjske masti na srednjoj vatri. Dodajte luk, protisnuti češnjak i mrkvu, te popržite dok luk omekša.
  3. U lonac dodajte meso, te pržite oko 5 minuta dok ne posvijetli.
  4. Zatim ulijte vino i kuhajte uz stalno miješanje.
  5. Kad vino ispari dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list, začinite mljevenom paprikom, soli i paprom, te poklopljeno pirjajte oko sat i pol uz povremeno dodavanje vode.
  6. Ako je prerijetko razmutite žlicu brašna s malo vode te dodajte u gulaš. Kuhajte još par minuta uz neprestano miješanje do željene gustoće.
  7. Pred kraj kuhanja po želji dodajte kuhanu tjesteninu, njoke ili krumpir.

Ostali recepti

Marokanski kolač od naranče i kardamoma
Salata od jaja i avokada
Pečene rajčice s pestom
Tjestenina s povrćem i feta sirom
Najbolji bečki odrezak
Peneti u đavoljem umaku
Piletina s povrćem (Crohn friendly) by Petra Terner
Pikantna pileća juha
© 2024 Zdravi recepti