Zasitno i zamamno.
Sastojci:
U velikoj tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja. Dinstajte luk 2 do 3 minute. Dodajte gljive, sol, papar i timijan i dinstajte 5 do 7 minuta, dok gljive ne omekšaju.
Dodajte vino i kuhajte oko 10 minuta, tako da skoro do kraja ispari. Uklonite s vatre i pustite da stoje sa strane.
Prerežite goveđi but, ali ne do kraja tako da imate jedan čitavi komad. Na njega stavite plastičnu foliju i malo ga istucite. Maknite foliju i prekrijte ga smjesom do gljiva i pospite gorgonzolom. Pažljivo zarolajte meso i pomoću čačkalica ga zatvorite.
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za umak, osim timijana. U velikoj tavi zagrijte preostalu 1 žlicu maslinovog ulja i pržite meso 2 do 3 minute sa svake strane. Dodajte umak, listiće timijana, poklopite i pustite da proključa.
Smanjite vatru i kuhajte oko 1.5 sat. Kada je kuhano, narežite ga i poslužite s umakom.