Govedina teriyaki

Iznenadite društvo s odličnom govedinom teriyaki

Govedina teriyaki

01:30

Sastojci:

Priprema:

1. Očistite odreske od viška masnoće i stavite u plitku vatrostalnu posudu. Po mesu posipajte nasjeckani luk, također i izmiješani chilli i đumbir.

2. Promiješajte umak od soje sa sakeom ili šerijem, sokom od limuna i medom. Dobro izmiješajte i prelijte po odrescima. Pokrijte i stavite da se marinira u hladnjaku barem 1 sat, a i duže ako vam vrijeme to dopušta. Odreske povremeno okrenite u marinadi.

3. Prokuhajte rižu u 450 ml vode 15 minuta dok ne omekša. Ocijedite ako je potrebno te stavite u 4 nauljene posudice. Hitro preokrenite na 4 topla tanjura i držite na toplom.

4. Nauljite tavu, pa zagrijte do vrućeg. Ocijedite meso i pržite ga 2-3 minute sa svake strane, ili dok nije pečeno po vlastitom ukusu. Izvadite odreske iz tave i na tanko narežite. Posložite po toplim tanjurima, ukrasite mrkvom i rotkvicom te korijandrom i poslužite.

Savjet kuhara

Ljuta chilli paprika osobito je ljuta. Možete koristiti i blaže paprike. Veći komadi paprike sadrže manje voiatiinog ulja koje chillijima daje vatreniji okus.

Ostali recepti

Tjestenina sa šampinjonima i špinatom
Piletina u umaku od čaja
Muffini od čokolade i avokada
Humus od tamne čokolade
Kremasta juha od govedine i šampinjona
Smoothie od bobičastog voća i meda
Kruh sa sirom i češnjakom
Kolač od borovnica
© 2022 Zdravi recepti