Iznenadite društvo s odličnom govedinom teriyaki
Sastojci:
1. Očistite odreske od viška masnoće i stavite u plitku vatrostalnu posudu. Po mesu posipajte nasjeckani luk, također i izmiješani chilli i đumbir.
2. Promiješajte umak od soje sa sakeom ili šerijem, sokom od limuna i medom. Dobro izmiješajte i prelijte po odrescima. Pokrijte i stavite da se marinira u hladnjaku barem 1 sat, a i duže ako vam vrijeme to dopušta. Odreske povremeno okrenite u marinadi.
3. Prokuhajte rižu u 450 ml vode 15 minuta dok ne omekša. Ocijedite ako je potrebno te stavite u 4 nauljene posudice. Hitro preokrenite na 4 topla tanjura i držite na toplom.
4. Nauljite tavu, pa zagrijte do vrućeg. Ocijedite meso i pržite ga 2-3 minute sa svake strane, ili dok nije pečeno po vlastitom ukusu. Izvadite odreske iz tave i na tanko narežite. Posložite po toplim tanjurima, ukrasite mrkvom i rotkvicom te korijandrom i poslužite.
Savjet kuhara
Ljuta chilli paprika osobito je ljuta. Možete koristiti i blaže paprike. Veći komadi paprike sadrže manje voiatiinog ulja koje chillijima daje vatreniji okus.