Nazad na početnu

Filet morskog lista sa začinskim biljem

Začinite list dodatnim biljem

00:45
4 osobe
Lako

Sastojci

  • 300 g očišćenog morskog lista
  • sok od jednog limuna
  • svježi origano, matičnjak, peršin i komorač (3 žlice)
  • 1 žlica maslaca
  • 1 kom. lukovice komorača
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 dl ribljeg temeljca
  • 0,5 dl vrhnja za kuhanje
  • 2 kisele jabuke

Priprema

Priprema

Riblji filet preliti limunovim sokom i posuti začinskim biljem te u sredinu staviti listić maslaca, zarolati te pričvrstiti čačkalicom.

Na preostalom maslacu pirjati izrezani komorač dok ne omekša. Zaliti vinom i temeljcem, kratko kuhati i dodati riblje svitke i kuhati poklopljene oko 10 minuta.

Dodati vrhnje za kuhanje, preostali limunov sok i začinsko bilje, sol, papar. Paralelno oprane crvene jabuke izdubiti i lagano peći u pećnici oko 15 minuta. U njih uložiti riblji filet i položiti na toplom tanjuru sa svitkom od špinat.