Enchilladas s piletinom

Dolazi Vam društvo, želite ih iznenaditi, samo dajte...

Enchilladas s piletinom

01:00

Sastojci:

Priprema

Na žlici maslaca pirjajte luk i papriku. Kad luk postane proziran preselite sve u zdjelu. Dodajte piletinu i feferone. Na tavicu stavite ostatak maslaca, dodajte brašno, mljeveni korijander, čili i kumin, pa umiješajte juhu. Kad zakuha, maknite s vatre i umiješajte vrhnje i pola sira. Svaku tortilu umočite u vrući umak da omekša, u sredinu stavite žlicu piletine i zamotajte kao palačinku. Tako priređene tortile složite u lim, prelijte preko njih ostatak umaka, posipajte sirom i pecite u pećnici dvadesetak minuta.

Priprema za tortilje

U brašno umiješajte sol, prstima izmiješajte masnoću tako da s brašnom oblikuje sitne mrvice. Postupno dodajte vodu tako da se sve brašno poveže. Podijelite smjesu na 12 dijelova. Svaki valjajte u krug i pecite na nenamašćenoj vreloj tavi s jedne (2 minute) i druge (1 minutu) strane.

Ostali recepti

Zeleni smoothie s malinama
Varivo od graška i ječma s feta sirom
Voćna torta s grčkim jogurtom
Tjestenina sa šampinjonima, češnjakom i graškom
Kajgana s ružmarinom
Smoothie od jabuka i jagoda za ubrzanje metabolizma
Rezanci s piletinom
Smoothie od kakaa, banane i kikirikija
© 2022 Zdravi recepti