Počastite nepce odličnim receptom.
Sastojci:
U velikom loncu dovedite lagano posoljenu vodu do ključanja. Dodajte linguine i brokule te kuhajte na oko 10 minuta, to jest dok tjestenina ne bude al dente.
Temeljito ocijedite i brokule i linguine, a zatim sve stavite sa strane, ali neka zadrže toplinu.
U međuvremenu, napravite umak od sira.
Rastopite maslac u loncu u kojem se ne lijepi hrana, umiješajte brašno i kuhajte na minutu. Postupno dodavajte mlijeko konstantno miješajući drvenom kuhačom. Umiješajte vrhnje i začinite s muškatnim oraščićem, solju i paprom.
Kuhajte umak na pet minuta, a zatim maknite lonac s vatre i umiješajte sir.
Miješajte dok se sir ne rastopi i totalno uklopi u umak.
Dodajte linguine, brokulu i šunku u umak od sira, a zatim sve zagrijte na laganoj vatri.
Podijelite tjesteninu na četiri dijela i poslužite odmah.