Dimljena šunka s linguine tjesteninom

Počastite nepce odličnim receptom.

Dimljena šunka s linguine tjesteninom

00:30

Sastojci:

Priprema

U velikom loncu dovedite lagano posoljenu vodu do ključanja. Dodajte linguine i brokule te kuhajte na oko 10 minuta, to jest dok tjestenina ne bude al dente.

Temeljito ocijedite i brokule i linguine, a zatim sve stavite sa strane, ali neka zadrže toplinu.

U međuvremenu, napravite umak od sira.

Rastopite maslac u loncu u kojem se ne lijepi hrana, umiješajte brašno i kuhajte na minutu. Postupno dodavajte mlijeko konstantno miješajući drvenom kuhačom. Umiješajte vrhnje i začinite s muškatnim oraščićem, solju i paprom.

Kuhajte umak na pet minuta, a zatim maknite lonac s vatre i umiješajte sir.

Miješajte dok se sir ne rastopi i totalno uklopi u umak.

Dodajte linguine, brokulu i šunku u umak od sira, a zatim sve zagrijte na laganoj vatri.

Podijelite tjesteninu na četiri dijela i poslužite odmah.

Ostali recepti

Smoothie bogat vitaminom C
Piccata piletina
Punjeni tofu ražnjići
Pečena prosena kaša
Čokoladni muffini s bananom
Kajgana od tikvica i crvene paprike
Njoki u umaku od gorgonzole
Goveđi gulaš
© 2022 Zdravi recepti