Dimljena šunka s linguine tjesteninom

Počastite nepce odličnim receptom.

Dimljena šunka s linguine tjesteninom

00:30

Sastojci:

Priprema

U velikom loncu dovedite lagano posoljenu vodu do ključanja. Dodajte linguine i brokule te kuhajte na oko 10 minuta, to jest dok tjestenina ne bude al dente.

Temeljito ocijedite i brokule i linguine, a zatim sve stavite sa strane, ali neka zadrže toplinu.

U međuvremenu, napravite umak od sira.

Rastopite maslac u loncu u kojem se ne lijepi hrana, umiješajte brašno i kuhajte na minutu. Postupno dodavajte mlijeko konstantno miješajući drvenom kuhačom. Umiješajte vrhnje i začinite s muškatnim oraščićem, solju i paprom.

Kuhajte umak na pet minuta, a zatim maknite lonac s vatre i umiješajte sir.

Miješajte dok se sir ne rastopi i totalno uklopi u umak.

Dodajte linguine, brokulu i šunku u umak od sira, a zatim sve zagrijte na laganoj vatri.

Podijelite tjesteninu na četiri dijela i poslužite odmah.

Ostali recepti

Čokoladne kapice s malinama
Španjolska tortilja
Mediteransko povrće s janjetinom
Losos u marinadi od soje i meda
Smoothie za dobro zdravlje
Zapečene prokulice sa slaninom
Juha od bosiljka, brokule i špinata
Pita od jabuka
© 2024 Zdravi recepti