Sočne i bogato začinjene.
Sastojci:
Naribajte 1/4 glavice luka, dodajte meso, jaja, češnjak u prahu, krušne mrvice, sol, papar i peršin. Dobro promiješajte. Oko 2 žlice mesa stavite na dlan i lagano pritisnite. Stavite na meso mozzarellu i oblikujte okruglicu. Nastavite tako raditi s ostatkom smjese.
Zagrijte ulje u tavi. Pecite ćufte sa svake strane 2 do 3 minute. Premjestite ih na tanjur. U međuvremenu nasjeckajte preostalu 1/4 glavice luka. Stavite ga u ulje u kojemu su se pekle ćufte i dinstajte oko 2 minute. Dodajte češnjak i dinstajte 30 sekundi.
Dodajte maslac i miješajte dok se ne rastopi. Dodajte brašno, kuhajte 2 minute i dodajte temeljac. Posolite i poaprite po želji. Nastavite kuhati dok ne počne ključati. Vratite ćufte u tavu, pokrijte i na srednje jakoj vatri ih kuhajte oko 20 minuta.