Burgeri od piletine

Burgeri od kojih cure sline

Burgeri od piletine

00:45

Sastojci:

Priprema

1. Zagrijte ulje u tavi za pečenje i lagano pirjajte luk i češnjak oko 5 minuta. Dodajte crvenu papriku i nastavite pirjati sljedećih 5 minuta. Premjestite sve u posudu za miješanje i sačuvajte za kasnije.

2. Izmiješajte mljevenu piletinu, jogurt, krušne mrvice, aromatično bilje i sir te začinite sa solju i paprom. Dobro promiješajte.

3. Podijelite smjesu na jednakih 6 dijelova i oblikujte burgere. Pokrijte i rashladite u hladnjaku oko 20 minuta.

4. Zagrijte gril. Kako bi napravili začin od slatkog kukuruza i mrkve, stavite sve sastojke u malu posudu, dodajte žlicu vode i lagano zagrijte, povremeno promiješajte, sve dok se šećer ne rastopi.

5. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri oko 2 minute, nakon toga otkrijte i kuhajte još minutu, sve dok se smjesa ne zgusne.

6. Stavite burgere na malo nauljeni gril i pecite na srednjoj temperaturi oko 6-8 minuta sa svake strane, sve dok ne dobiju lijepu rumenu boju.

7. Ugrijte žemlje, ako želite, razrežite ih na pola i ispunite burgerima, salatom, narezanam rajčicom i spremljenim začinom.

Ostali recepti

Smoothie od kupina i limete
Proljetna tjestenina
Čokoladne zobene pahuljice s bananom
Složenac od tjestenine, tune i parmezana
Zdrava tjestenina Primavera
Zapečene prokulice s hrenom, slaninom i medom
Sočna piletina s medom i senfom
Salata od mrkve, slanutka i tune
© 2024 Zdravi recepti